Refugiu de Weekend

Acest refugiu de weekend de 350 de metri patrati asigura beneficiarilor evadarea din mediul urban aglomerat al Bucurestiului.

CONCEPT

Peisajul inconjurator a avut un rol important in conceperea proiectului, definind relationarea spatiala si functionala in realizarea partiului arhitectural. Casa se deschide catre panorama oferita de lac, toate camerele beneficiand de spatii largi vitrate si terase. Spatiul pentru circulatiile interioare este aerisit si spectaculos permitand perspective atat asupra lacului cat si asupra padurii dese invecinate.

ORGANIZARE
Terenul in panta a fost utilizat in avantajul proiectului: accesul principal a fost realizat la un nivel intermediar asigurand separarea zonei de zi si a zonei de noapte, camera de zi a fost amplasata la demisol avand legatura directa cu gradina si lacul.

Zona de zi, alcatuita dintr-un spatiu generos ce include camera de zi, bucataria deschisa si locul de luat masa, beneficiaza de un acces spectaculos coborand scara centrala a casei. Lumina naturala invaluie acest traseu, legatura cu exteriorul fiind prezenta in toate spatiile prin intermediul suprafetelor vitrate. Pastrand deschiderea ampla spre lac, camera de zi beneficaza de lumina naturala in adancime data de luminatoarele circulabile amplasate pe tereasa.

Planul a fost conceput in ideea de a permite utilizarea casei simultan de catre mai multe familii (oaspeti), astfel intimitatea a fost realizata prin separarea completa a dormitoarelor si asigurarea accesului in casa, in gradina si pe terasa a tuturor locatarilor fara a fi necesara trecerea prin alte spatii.

Terasa comuna prevazuta la nivelul parterului defineste locul pentru loisir, plaja si un punct de belvedere asupra peisajului oferit de lac.

DESIGN SI MATERIALE

Constructia este realizata din cadre de beton armat si zidarie, cu acoperire in terasa. Finisajele exterioare pun in evidenta volumul constructiei, lasand sa se citeasca umbrele si lumina. Au fost utilizate suprafete mari vitrate, balustrade de sticla si metalice la fatada orientata catre lac.

Casa ofera o imagine moderna, este alcatuita din volume simple si clar definite sustinute de culorile fatadelor.