Casa de Vacanta Parlog

Cine dintre noi nu a visat macar o data la o casa de vacanta, o casa unde sa te duci doar atunci cand vrei sa te relaxezi sau, de ce nu, sa te distrezi cu familia si prietenii departe de agitatia si poluarea urbana. Suntem convinsi ca fiecare dintre dumneavoastra a cochetat in anumite momente cu aceasta idee, iar pentru cei mai temerari sau poate mai norocosi, care incearca sa duca lucrurile mai departe si sa transpuna visul de a avea o locuinta de vacanta in realitate, prezentam in continuare o solutie arhitecturala ce imbraca functiunea de casa de vacanta intr-o rezolvare estetica avangardista .
– proiectant arhitectura: www.ArhiDinamiK.ro
– beneficiar: Parlog Radu
– amplasament: comuna Fundulea, sat Gostilele, jud. Calarasi
– casa de vacanta parter
– suprafata teren 3000mp
– suprafata construita 120mp

Situat intr-o zona de ses, terenul ofera perspective surprinzatoare, evidentiindu-se prin panta abrupta si deschiderea catre lac.
Constructia, prin simplitatea formei se armonizeaza cu cadrul natural, imaginea exprimand, in ciuda aerului futurist, ideea functiunii sale: casa de vacanta.

Structura vertebrala exprimata atat la exterior cat si la interior, realizata din 11 arce din lemn stratificat ancoreaza casa de teren protejand intimitatea, si orienteaza spatiul interior exclusiv catre panorama oferita de lac. Au fost utilizate materiale naturale, traditionale: lemn, piatra, modelate in forme simple, moderne sustinute de vitrajele largi si balustradele de plexiglas.

Planimetria asigura necesarul temei de proiectare: 2 dormitoare, un spatiu de lucru deschis spre hol, o baie si un spatiu de zi ce inglobeaza livingul, locul de luat masa si o bucatarie minimala, alcatuind functiunea principala ce beneficiaza de cea mai buna pozitionare in plan, cu latura lunga orientata spre lac si suprafata mare vitrata ce inrameaza peisajul superb.

Terasa este o extindere a spatiului interior, consola accentuand imaginea de „punte spre lac”.

Compozitia pe teren este intregita de garajul pentru 3 automobile tratat in acelasi limbaj arhitectural, terenul de tenis si piscina exterioara.

CE VOM PROIECTA PENTRU DUMNEAVOASTRA

Firma ArhiDinamiK ofera servicii de proiectare complexe imbinand solutii functionale si tehnice in construirea imaginii care va reprezinta. O echipa tanara si dinamica, alcatuita din arhitecti atestati, sta la dispozitia dumneavoastra pentru a elabora eficient si rapid expresia fizica a imbinarii ideilor, imaginatiei si creativitatii in concordanta cu dorintele clientilor si indeplinind exigentele de calitate, functionalitate si cost. Proiectarea avansata asistata de calculator – programe cu licenta specializate pentru proiectare: ArchiCAD, Art-Lantis – permite firmei sa abordeze proiecte de diferite dimensiuni si deasemenea sa prezinte clientilor imagini virtuale realiste ale proiectelor.

Consideram ca in realizarea unui proiect specialitatile implicate nu pot fi tratate individual, ele trebuie sa conlucreze pentru a reliza un tot unitar. Arhitectura, structura si instalatiile, asigura calitatile unei cladiri: frumusetea, functionalitatea, siguranta, comfortul, eficienta si intretinerea in timp. In acest scop, firma ArhiDinamiK preia proiectele in calitate de Proiectant General, asigurand prin colaboratori toate specialitatile necesare in realizarea acestuia.