Casa de Vacanta Cerasu

Casa de vacanta reprezinta pentru fiecare locul de evadare din mediul urban si realitatea cotidiana, un spatiu de relaxare si recreere. Efectul dorit este determinat de factori precum amplasament, imagine, confort. Schimbarea cadrului urban cu unul natural, sustinuta prin imaginea constructiei, unicitatea designului exterior si personalizarea spatiului interior trebuie sa alcatuiasca o atmosfera intima si familiara ferita de tumultul orasului.
– proiectant arhitectura: www.ArhiDinamiK.ro
– amplasament: comuna Cerasu, sat Valea Borului, jud. Prahova
– casa de vacanta parter si etaj
– suprafata teren 2400mp
– suprafata construita desfasurata 145mp

Relieful animat al terenului aflat intr-o zona deluroasa prezinta o diferenta de nivel de 2 metri pe care s-a delimitat amplasamentul casei de vacanta. Datorita acestui fapt, casa este proiectata „la jumatati de nivel” – accesul fiind la acelasi nivel cu bucataria, locul de luat masa si grupul sanitar, de aici urcandu-se 7 trepte spre living, aflat la nivelul terasei exterioare dinspre sud. Legatura dintre locul de luat masa si living este accentuata prin deschiderea semineului spre ambele spatii.

La etaj se afla o baie si un dormitor cu usi glisante ce se poate deschide intr-o supanta spre locul de semineu, urcandu-se apoi inca jumatate de nivel spre un dormitor aflat deasupra livingului.
Spatiul liber pe mai multe niveluri din centrul compozitiei, leaga intim spatiile potrivit cu o atmosfera de vacanta.
Vitrajele sunt dimensionate dupa functiunile pe care le deservesc si ofera perspective controlate.
Exteriorul este alcatuit din jocuri de volume sustinute prin texturi si culori diferite. Pentru a compensa latimea ingusta a terenului, lentila ce determina fatada vestica inlesneste circulatia si perspectiva in lungul casei.

Firma ArhiDinamiK ofera servicii de proiectare complexe imbinand solutii functionale si tehnice in construirea imaginii care va reprezinta. O echipa tanara si dinamica, alcatuita din arhitecti atestati, sta la dispozitia dumneavoastra pentru a elabora eficient si rapid expresia fizica a imbinarii ideilor, imaginatiei si creativitatii in concordanta cu dorintele clientilor si indeplinind exigentele de calitate, functionalitate si cost. Proiectarea avansata asistata de calculator – programe cu licenta specializate pentru proiectare: ArchiCAD, Art-Lantis – permite firmei sa abordeze proiecte de diferite dimensiuni si deasemenea sa prezinte clientilor imagini virtuale realiste ale proiectelor.

Consideram ca in realizarea unui proiect specialitatile implicate nu pot fi tratate individual, ele trebuie sa conlucreze pentru a reliza un tot unitar. Arhitectura, structura si instalatiile, asigura calitatile unei cladiri: frumusetea, functionalitatea, siguranta, comfortul, eficienta si intretinerea in timp. In acest scop, firma ArhiDinamiK preia proiectele in calitate de Proiectant General, asigurand prin colaboratori toate specialitatile necesare in realizarea acestuia.